top of page

Wie zijn wij

Chapewerken De Meutter,
een familiebedrijf met de patroon die zelf de handen uit de mouwen steekt

Meer dan 50 jaar geleden begon Raymond De Meutter, die eigenlijk schrijnwerker was van opleiding, zijn bedrijf in de bouw met chapewerken De Meutter.

“Dat was toen hard werken, want alles werd met de hand afgemaakt”, weet hij nog van de beginjaren. "Onze chape moet steeds proper tot in de puntjes afgewerkt zijn, zodat de volgende in het bouwproces ook prima werk kan afleveren”, is het motto van Raymond. Zijn echtgenote Yvonne zorgde voor de administratie en was ook de drijvende kracht achter de modernisering van het bedrijf. De Meutter was één van de eerste bedrijven die met een moderne chapewagen, volledig computergestuurd, aan het werk ging.

Vandaag staat schoonzoon Kris Daems aan het roer, samen met zijn echtgenote Caroline.

Met 1 arbeidskracht en met vader Raymond die nog een oogje in het zeil houdt, verzorgen zij, zowel voor particulier als voor bedrijf, alle chapewerken: hechtende of niet-hechtende dekvloer, zwevende dekvloer waarbij de chape op een isolatielaag gestort wordt en ook uitvulling van platte daken vooraleer de dakbedekking wordt aangebracht.

Wat er in de loop der jaren niet veranderd is, is de perfecte kwaliteit die wordt nagestreefd: een mooie egale afwerking zonder strepen, putten of bulten en vooral aan de kant netjes afgewerkt en op het correcte niveau, zodat later de tegels, parket of andere vloerbedekking naadloos in elkaar overlopen.

bottom of page